Maloni Kalėdų Senelio staigmena

Artėja gražiausios metų šventės – Kalėdos. Nors šių metų Kalėdos bus kiek kitokios nei įprastai, 2-oji klasė joms ruošėsi jau kurį laiką. Mokiniai kruopščiai papuošė klasę, papuošė nuostabią ir labai neįprastą eglutę. Ji yra dvipusė. Viena pusė yra dekoruota įprastai – tradiciniais kalėdiniais žaisliukais. O kitą eglutės pusę puošia rankų darbo angelai, kurie pagal senas tradicijas turėtų rūpintis namais ir jų gyventojais. Tegul jie saugo visus nuo baisios ligos, kuri kankina viso pasaulio žmones.

Antrokai taip pat rašė laiškus Kalėdų Seneliui ir patalpino juos gerai matomoje vietoje klasėje. Jie tik bijojo – ar šiemet ateis Kalėdų senelis?

O penktadienį, paskutinę dieną prieš žiemos atostogas, per matematikos pamoką, mokiniai gavo elektroninį laišką, kad klasėje jiems yra paruošta staigmena. Vaikai puolė ieškoti! Apieškojo visą klasę. Ir pagaliau ant durų pamatė voką su laišku nuo Kalėdų Senelio. Džiaugsmo buvo neapsakomai daug! Kalėdų senelis pasveikino visus vaikus, paklausė, ar jie buvo mandagūs ir ar nori dovanų. Tačiau dovanas reikėjo užsitarnauti, nes laiške buvo pateiktos 5-ios užduotys. Lengviausiai ir greičiausiai vaikai susitvarkė su galvosūkiais, dviejų eglučių skirtumų radimu ir labirintu. Mokiniai gražiai padainavo visas kalėdines giesmes, kurias Kalėdų Senelis pasiūlė laiške. Tačiau su užkoduotu pašto ženkliuku reikėjo šiek tiek pasistengti. Penkta užduotis – užkoduotas kelias iki dovanų, kuris pasirodė esąs labai lengvas vaikams. Greitai, pagal planą vaikai pasiekė gražią eglutę mokyklos aktų salėje. Ir pagaliau – svajonių dovanos! Jos buvo simboliškos, bet kiek suteikė džiaugsmo! Paaiškėjo, kad Kalėdų Seneliui nėra kliūčių aplankyti visus vaikus.