Tarptautinis konkursas ,,Mūsų laisvės ženklai”

Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokiniai ir vėl dalyvauja tarptautiniame 5-12 kl. mokinių meninės kūrybos konkurse, skirtame Kovo 11-osios minėjimui, „Mūsų laisvės ženklai”.

Konkurso organizatoriai – Kauno Kovo 11-oji gimnazija – kviečia būti vieningiems ir išsaugoti iškovotą laisvę. Jie primena, kad tautų kelias į nepriklausomybę skirtingas, kupinas išbandymų, netekčių, pasiaukojimo, bet mus vienija viltis ir tikėjimas laisvos tėvynės ateitimi, todėl šių metų konkurso dalyvius organizatoriai kvietė pavartyti istorijos puslapius, prisiminti praeities bei dabarties sąsajas, iškilias asmenybes, jų atminimo ir kovų už laisvę ženklus, o iškovotą ir apgintą laisvę įamžinti kūrybiniuose darbuose.

Šiais metais konkurse dalyvauja IVb klasės mokinė Kamilė Alina Savko (mokytoja I. Čereškaitė). Mokinės piešinyje ,,Kelias į laisvę” vaizduojama Lietuvos istorija nuo Gedimino laikų iki Kovo 11-osios. Jame galite pamatyti ir Abiejų Tautų Respublikos laikotarpį, ir Lietuvos okupacijas, ir iškilias istorines asmenybes.

Pačios jauniausios 5a klasės mokinės taip pat aktyviai dalyvauja konkurse. Milana Kuzmič (mokytoja J. Pukšta) piešinyje ,,Lietuvos laisvės ženklai” pavaizdavo laisvės simbolius. Agata Daukševič (mokytoja J. Pukšta) nupiešė Vilniaus Gedimino bokštą ir pavadino savo darbą ,,Vilniaus stiprybė”.

8a klasės mokinės dalyvauja skulptūrų konkurse. Karinos Gimbickytės (mokytoja J. Pukšta) darbas ,,Lietuvos peizažų skoniai”- meduolis, papuoštas glazūra ir paveikslėliais, spausdintais ant vaflinio papieriaus – pasakoja apie gražiausias ir svarbiausias Lietuvos vietas. Dominika Franckevič (mokytoja J. Pukšta) pagamino bokštą iš medinių pagaliukų sušiams ir savo darbą pavadino ,,Gedimino trapi svajonė, tapusi tvirtove”.

Taipogi konkurse savo piešinius pristatė ir dvyliktos klasės mokinės Eva Dravnel ir Beata Klimašvskaja (mok. Dovilė Bagdonienė). Jos piešė piešinius laisvės tema. Beatos piešinys vadinosi “Kraujuojanti laisvė” ir buvo pieštas akriliniais dažais, o Evos piešinys “Ant laisvės sparnų” buvo pieštas mišria technika – guašas ir spalvoti pieštukai.

Baigiamasis konkurso renginys, į kurį bus kviečiami laureatai ir prizininkai, vyks 2024 m. kovo mėnesį.