Užstato sistemoje dalyvaujančių pakuočių kelias: Moksleivių pažintinė kelionė į perdirbimo pasaulį

Kai tušti buteliai atsiduria taromate, jų kelionė tuo nesibaigia. Ib klasė, vykdydama projektą “Vilnius yra mokykla”, nusprendė sužinoti, kaip vystosi ši istorija. Mokiniai nuvyko į UAB USAD įmonę, kad sužinotų tolesnį butelių likimą.

UAB USAD kasmet surenka net 9 iš 10 į rinką patenkančių gėrimų skardinių, vienkartinių stiklinių ir plastikinių butelių. Jų sistema atlieka svarbų vaidmenį švarinant aplinką ir mažinant šiukšlių kiekį miškuose, ežerų pakrantėse ir kitose gamtinėse teritorijose.

Po to mokiniai leidosi į dar vieną edukacinę kelionę  “Retal Group” bendrovėje. Daugiau kaip 20 metų “Retal Group” specializuojasi aukštos kokybės polietileno tereftalato (PET) pakuočių kūrime ir gamyboje, nuolat investuodama į gamybos technologijų tobulinimą. Gaminiai iš 22 “Retal” gamyklų platinami daugiau kaip 50 Europos, Azijos ir Amerikos šalių.

Pagrindinis šios edukacijos moralas/pamokymas – suprasti, kad kiekvienas paprastas veiksmas, pavyzdžiui, tuščio butelio išmetimas į taromatą, yra svarbus ir gali prisidėti prie didesnio tikslo – apsaugoti planetą. Mokiniai suvokė savo veiksmų poveikį aplinkai ir pamatė konkretų pavyzdį, kaip pramonė gali veikti tvariai.