Projektas „Tyrinėjimo menas”. Išvyka į „Zooparką”

Spalio mėnesį mūsų gimnazijoje startavo programa “Tyrinėjimo menas”. Mokytojo klube buvo diskutuota, kaip padaryti mokymo procesą daugiau patrauklesniu ir šiuolaikišku.Tai pradėjom bandyti.

5b klasės mokiniai, dirbant savarankiškai grupėse (mokytoja buvo tik patarėjų), pirmame etape turėjo pasiūlyti 3 vietas, kur norėjo apsilankyti bei pasisemti žyniu, pagalvoti apie kūrybinį darbą. Karštoje diskusijoje buvo išrinktas “Zooparkas”. Antrame etape mokiniai turėjo išanalizuoti pamokų tvarkarašti ir išrinkti išvykos dieną. Trečiame – sukurti maršrutą.

Lapkričio 25 d. 5b klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojais Kristina Disevič ir Vitalij Klimovič vyko į “Zooparką” Ogmijos mėste, kur galėjo matyti, klausyti, liesti, užuosti gyvūnų bei paukščių pasaulį, tyrinėti su mikroskopais, išbandyti QR kodus bei padaryti daug nuotraukų. Tai paliko daug geru įspūdžių.

O dabar juos laukia kūrybiniai darbai.

Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys“ bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe ir EDU Vilnius. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

#KurybinesJungtys #TyrinejimoMenas #MokomėsBendruomenėje #TyrinejimoMenasVilniuje