Literatūrinio konkurso Stanislavo Lemo 100-ųjų gimimo metinių proga rezultatai

Trečiadienį, gruodžio 15 d., vyko konkursas „Žmonės ir technologijos. Pasaulis pagal Stanislovą Lemą“ apibendrinimas. Konkurso tikslas buvo populiarinti lenkų mokslinės fantastikos literatūros pasiekimus. Šio konkurso naujovė buvo komunikacijos ir skaitmeninių kompetencijų formavimas, nes visi darbai,  susipažinus mokiniams su Stanislavo Lemo kūryba, turėjo būti atlikti naudojant IKT priemones. Konkurso dalyviai turėjo atlikti įvairias užduotis,  priklausomai nuo amžiaus kategorijos.

Džiaugiamės, kad šiame konkurse gausiai dalyvavo 5b klasės mokiniai, kurie kūrė atvirukus. O 8a klasės mokinys Adrian Lauš (lenkų kalbos mokytoja Renata Slavinskienė) tapo laureatu savo amžiaus kategorijoje. Jo konkursinė užduotis buvo sukurti interaktyvų žaidimą, įkvėptą rašytojo fantasto personažais ir kūriniais. Sveikiname Adrianą!

Konkurso „Žmonės ir technologijos. Pasaulis pagal Stanislovą Lemą“ apibendrinimas įvyko autorinio susitikimo su rašytoju, žurnalistu, kultūros žinovu, knygos „Aligatorius Vilniuje“ autoriumi Piotru Jezierskiu proga. Verta paminėti, kad tai buvo priešpremjerinis knygos pristatymas. Naujausios savo istorijos paaugliams autorius konkurso dalyviams pirmiems atskleidė keletą paslapčių ir papasakojo apie naujausią savo kūrinį. Jis taip pat atsakė į daugybę mokinių klausimų.