Dalyvavimas edukaciniame projekte „Vilnius, Liublinas ir Zamostė vakar ir šiandien (pro Jano Bulhako objektyvą ir šiandien)“

Vykdydami asociacijos „Lenkų bendrija“ (przez Stowarzyszenie „Wspólnota Polska”) vykdomą iniciatyvą „Kartu už švietimą“, mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo edukaciniame projekte „Vilnius, Liublinas ir Zamostė vakar ir šiandien (pro Jano Bulhako objektyvą ir šiandien)“, kurį organizavo asociacijos „Lenkų bendrija“ filialas ir Polonijos namai Liubline, vadovaujami direktoriaus Dariušo Sladeckio.

Lapkričio 22-28 dienomis vyko Cypriano Kamilo Norvido menų mokyklos ir mūsų gimnazijos mokinių  mainai. Mūsų mokyklų bendradarbiavimas tęsiasi jau daugiau nei 14 metų. Projekto įgyvendinimas taip pat tęsiasi keletą metų. Šios veiklos pasėkoje buvo sukurti komiksai „Gardinas“, „Vivulskis“ ir filmas „Pilsudskis“. Šiais metais mokiniai turėjo galimybę tyrinėti Jano Bulhako nuotraukas ir jo fotografuotas vietas. Mokiniai iš Lenkijos kartu su mokytoja Vanda Andrušanec aplankė su menininkais susijusias vietas Vilniuje, o mūsų mokiniai – Liubliną ir Zamostę. Neapsieita be įdomių bendrų pamokų: dailės, kurią vedė mokytoja Regina Koševska ir fotografijos su mokytoju Valdemaru Doveiko. Mokinius iš Liublino šiltai sutiko mūsų mokyklos direktorė Gelena Juchnevič ir įteikė albumus su Bulhako nuotraukomis.

Mūsų mokiniai turėjo galimybę aplankyti Liubliną: senamiestį, Lietuvių aikštę, Tautos atminties institutą ir, žinoma, Liublino C. K. Norvido menų mokyklą. Polonijos namuose Liubline vyko susitikimas su svečiais dar tebegyvenančiais Abiejų Tautų Respublikos dvasia, iš kurių lupų mokiniai turėjo galimybę išgirsti neįtikėtinų istorijų ir faktų.