Integruoto mokymo diena skirta romantizmui

Tradicinės integruotų mokslų dienos, kuri šiais mokslo metais buvo skirta romantizmo epochai, metu IIIb klasės mokiniai kartu su auklėtoja Renata Slavinskiene dalyvavo edukacinėje išvykoje „Mickevičius ir Vilnius“.

Ekskursija prasidėjo nuo Aušros vartų. 1815 metų rugsėjį į Vilnių atvyko 16 metų jaunuolis iš Naugarduko ir iškart nukreipė žingsnius pas tą, kuri „švietė Vilniaus Aušros Vartuose“.

Po to mokiniai nuėjo į buvusio bazilijonų vienuolyno teritoriją, kuri XIX amžiuje buvo paversta kalėjimu, kur carinė valdžia laikė suimtus filomatus ir filaretus. Poetas taip pat buvo įkalintas ir praleido ten 6 mėnesius.

Mokiniai pasivaikščiojo gatvėmis, kuriomis kadaise vaikščiojo Adomas Mickevičius. Sustodavo prie pastatų, kuriuose poetas nuomavosi butus, taip pat prie pastato, kuriame jaunasis poetas kadaise išleido savo pirmąjį poezijos tomą, kuriame yra „Baladės ir romansai“.

Pasivaikščiojimas po Vilnių baigėsi prie Adomo Mickevičiaus paminklo.

Paskutinis edukacinės kelionės taškas buvo Adomo Mickevičiaus muziejus, kuriame muziejaus kuratorė Alicja Dzisevič aprodė ekspozicijų sales, pasakojo apie poeto gyvenimą Vilniaus-Kauno laikotarpiu ir supažindino mokinius su šio garsaus romantiko biografija.