Visuotinė skaitymo akcija 2021 mūsų gimnazijoje

Garsus ispanų rašytojas, ne vieno filmo scenarijaus autorius Carlos’as Ruiz’as Zafon’as teigė: „Skaityti reiškia gyventi daugiau, intensyviau“. Kaip ir kasmet rugsėjo pradžioje mūsų gimnazijoje įvyko visuotinio skaitymo akcija, kurioje dalyvauja I–IV gimnazinių klasių mokiniai.

Skaitymui skatinti skirtos pamokos, kurias inicijavo Lenkijos Respublikos prezidentinė pora, vyko žavingame kampelyje, esančiame mokyklos teritorijoje. Šis „Literatūrinis kampelis“ yra vienas iš daugelio mūsų gimnazijoje sukurtų edukacinių erdvių, kurias mėgsta tiek mokiniai, tiek mokytojai.

 IVa klasės mokiniai kartu su gimnazijos direktore Gelena Juchnevič ir lenkų kalbos mokytoja Regina Pašuta pradėjo jubiliejinę visuotinio skaitymo akciją. Šiais metais pirmasis šios akcijos renginys buvo susijęs su vadinamuoju „performatyviuoju skaitymu“, kuris yra tarpinė forma tarp skaitymo ir vaidinimo. Mokiniai-aktoriai stengėsi kuo įtaigiau perteikti emocijas, kurios, jų nuomone, lydėjo „tragifarso“ herojus. Jiems tikrai pavyko – mokinių pastangos buvo apdovanotos plojimais.

Kartu su lenkų kalbos mokytojomis Renata Slavinskiene ir Joanna Szczyglovska II ir III gimnazinių klasių mokiniai įsikūnijo į herojų vaidmenis, skaitydami kūrinio ištraukas. Taigi visuotinio skaitymo akcijos renginių kasmet vis daugėja, o jų metu mokiniai patiria itin daug gerų emocijų. Primename, kad 2022 metais kartu skaitysime A. Mickevičiaus knygą „Baladės ir romansai“.