Netradicinės pamokos V. Mykolaičio-Putino memorialiniame bute–muziejuje

Įdomi buvo rugsėjo 16 d., nes GIVB mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Joana Čereškiene lankėsi poeto, prozininko ir dramaturgo, literatūros tyrinėtojo, Kauno Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetų profesoriaus, visuomenės veikėjo V. Mykolaičio-Putino memorialiniame bute–muziejuje.

„Vinco Mykolaičio-Putino kūryba peržengusi laiko ribas. Jo kūryba yra daugiau nei tas laikmetis, kuriuo rašytojas kūrė, daugiau nei tų laikų realijos, situacijos. Mykolaitis-Putinas kelia amžinuosius klausimus, visada žmogui aktualius: maišto, prometėjizmo, individualios kančios, o ne minių. Šio vieno žymiausių XX a. lietuvių rašytojų asmenybė žavi dviejų, rodos, tokių nesuderinamų savybių – uždarumo ir tuo pat metu įsitraukimo į bendruomenę, mokėjimo daryti poveikį kitiems – susikirtimu “, – pasakojo muziejininkė Brigita Daugėlaitė.

Šiame muziejuje–bute, kur kadaise gyveno rašytojas, ne vienas daiktas, baldas, šūsnys knygų, dokumentų savaip byloja gyvenimo istoriją.  Muziejaus aplinkoje skleidėsi V. Mykolaičio-Putino įvaizdis, susitelkusio į vienumą ir mėgusio tylią, ramią darbo aplinką žmogaus kasdienybė.

Per edukacinį užsiėmimą buvo daug pamatyta, išgirsta, pasikartota.