LR Konstitucijos dienos minėjimas gimnazijoje

Istorijos mokytojai Gretai Bartosevič ir lietuvių kalbos mokytojai Viktorijai Rūtai Kaminskaitei kilo mintis paminėti spalio 24 d. švenčiamą Lietuvos Respublikos Konstitucijos dieną. Originaliu sumanymu mokytojos nusprendė skleisti pilietiškumo dvasią ir bendrame projekte „Konstitucijos medis 2020“ sujungė mokinių žinias ir meninius gebėjimus.

Mokyklos direktorė Gelena Juchnevič ir istorijos mokytoja Greta Bartosevič per pilietinio ugdymo pamokas atkakliai ruošė IA ir IB, IIA ir IIB klasės mokinius kasmetiniam Konstitucijos egzaminui.

Dailės mokytoja Regina Koševska padėjo IA ir IB klasės mokiniams sukurti medžio trafaretą, IIA klasės mokiniai medį papuošė trispalviais ąžuolo lapais. Lapų rinkti mokyklos sode nereikėjo, juos iš spalvoto popieriaus iškirpo 6A ir 6B klasės mokiniai.

Istorijos mokytoja Greta Bartosevič papasakojo 6A ir 6B klasės mokiniams apie LR Konstitucijoje aprašytas jų teises ir pareigas, todėl ant lapų mokiniai rašė savo teises, pareigas mokyklai ir gimtajam kraštui: ,,Privalau gerai mokytis“, ,,Privalau visada padėti žmonėms“, ,,Turiu būti geras“… Netrukus lapai atkeliavo į IIA klasės mokinių rankas, kurie sukabino lapus ant ąžuolo. Teliko atrasti vietą, kur medis įleis savo šaknis. IA klasės mokiniai su mokyklos direktore Gelena Juchnevič ir lietuvių kalbos mokytoja Viktorija Rūta Kaminskaite medžiui vietą atrado mokyklos fojė, kad jis pasitiktų įeinančius ir primintų, kad savo mokykloje, namuose ir šalyje turime ne tik teises, bet ir pareigas.