Tarptautinė prevencijos programa mūsų mokykloje

Posted by

Norime pasidžiaugti, kad 2014-2015 mokslo metais Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijoje startuoja PSICHOAKTYVIŲ MEDŽIAGŲ VARTOJIMO PREVENCIJOS PROGRAMA „GYVAI“, kuri vykdoma kartu su asociacija Mentor Lietuva.Programa „Gyvai“ yra mokyklinė psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos programa, kurios pagrindinis tikslas – suteikti vaikams gyvenimo įgūdžių, reikalingų sveikai gyventi ir nepradėti vartoti tabako, alkoholio ir narkotikų.“
Programa „Gyvai“ įgyvendinama daugelyje išsivysčiusių Europos šalių ir jos efektyvumas įrodytas tyrimais. Nustatyta, kad didžioji dalis programoje dalyvavusių moksleivių mažiau eksperimentuoja su alkoholiu ir rūkalais, lyginant su tais, kurie nedalyvavo šioje prevencinėje programoje.

Šiais mokslo metais mūsų gimnazijos 7-tų klasių moksleiviai dalyvaus dvylikoje užsiėmimų, kuriuose mokysis bendrauti, kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, apginti savo nuomonę, atpažinti bendraamžių įtaką, taip pat supažindins su alkoholio, tabako ir narkotikų keliama žala. Užsiėmimus ves mokyklos psichologė Kristina Leščinskaitė. Jie bus integruoti į klasės valandėles ir vyks suderinus laiką su mokiniais ir klasės auklėtoja.

Kviečiame aktyviai domėtis šia programa ir prisidėti prie vaikų psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos!

Psichologė Kristina Leščinskaitė

Daugiau informacijos apie programą galite rasti svetainėje: http://www.mentor.lt/lt/veikla/programa-gyvai/, taip pat sužinoti iš mokyklos psichologo.