dary jesieni 2014 (4)

Išmone ir spalvomis stebinusios šventės akimirkos

Posted by

dary jesieni 2014 (4)Kaip žinia, ruduo turtingas gėrybių ir spalvų, tad rugsėjo 26 d. J. I. Kraševskio gimnazijoje

neatsitiktinai buvo malonus šurmulys – vyko tradicinė rudens šventė „Mirgančios rudens spalvos“. Visą dieną mokyklos bendruomenė džiaugėsi nuveiktais darbais ir idėjų bei pramogų įvairove.

Vos įžengus į gimnazijos kiemą negalėjai nesistebėti. Natūralioje aplinkoje išdėlioti akį vėrė rudens derliaus spalvingų įdomybių parodos „dalyviai“. Įvairiausios daržovės ir kitos gėrybės

buvo virtusios linksmais žmogučiais, gyvūnėliais, net įspūdinga pilimi. Tik spėk gėrėtis ir stebėtis mokinių išmone. 10 kl. moksleivės, matyt, nemažai paplušėjo, net dailią mergelę ir žirgelį su vežimaičiu iš šieno nupynė ir papuošė.

Nemažiau įspūdinga ir dailės darbų paroda „Recycling – ART“. Kiek visko išvydome! Iš nebereikalingų buities atliekų sukurtas visas gyvūnijos pasaulis, net  kūrinių personažai. Darbai spalvingi,  kokybė nepriekaištinga, nors medžiagos nė kiek neįspūdingos: buteliai, skardinės, dėžės, kartono, plastiko detalės… Pasirodo, gimnazistai – tikri dizaineriai!

Tarsi padėką už kūrybiškumą sveikinimo žodį tarė Naujosios Vilnios seniūnas J. Gridiuško, sėkmės linkėjo Lenkijos Krokovos savivaldybės atstovai kartu su tarybos pirmininke C.Baranovska, Žarnovec PGNiG įmonės vadovas J.Slovakevič, Pamario kašubų asociacijos pirmininkė Beata Kos. Įrengtame  kašubų paviljone visi galėjo paskanauti nacionalinių patiekalų: rūkyto ungurio ir „smalec“  (žemaitiškai „smalčiumi“) ir kt. Džiugią nuotaiką kūrė koncertas, kuriame muzikinius kūrinius dovanojo ir jaunesni , ir vyresni atlikėjai. Puikiai skambėjo  dvyliktokės E. Šturo ir gimnazijos absolventės K. Milto daina, pradinukų atliekami kūriniai, įvairiaspalvių „lietsargių šokis“, šiuolaikinio šokio kompozicija, kurią sukūrė devintokės. Didelį visų susidomėjimą sukėlė breiko šokėjo     Valdemaro Lukoit pasirodymas bei išradingas madų šou, kai buvo nuotaikingai demonstruojami vienas už kitą dailesni apdarai, papuošti lapais, ryškiomis gėlėmis ir uogomis.  Taip ir norėjosi, kad šios akimirkos niekada nesibaigtų…

Programoje dar  buvo „harcerių „ judėjimo pristatymas ir jų parengti žaidimai bei pramogos, taip pat išalkusių dalyvių pageidaujamas dešrelių kepimas ant laužo, kuriam vadovavo mokytojas V. Klimovič. Po to  mokiniai dar turėjo veiklos: kas diskotekoje šoko, kas sportavo, o kas kantriai pynė kasytes  ar „dredus“. Ir visi patenkinti, drausmingi, šventiškai nusiteikę.

Ši  šventė puikiai parodė, kad gimnazijos mokiniai yra  atsakingi ir aktyvūs, gebantys puikiai bendrauti ir bendradarbiauti bei puoselėti mokyklos tradicijas, kurios formuoja kūrybiškus, kultūringus žmones.

Rasa Kairienė

 

daugiau informacijos galima rasti čia