dary jesieni 2014 (5)

Atliekų metamorfozės – Eco projektai

Posted by

dary jesieni 2014 (5)Vykdant aplinkosaugos švietėjišką veiklą  J. I. Kraševskio gimnazijoje kasmet rugsėjo pabaigoje (2014-09-26) organizuojamos kūrybinių darbų iš atliekų parodos Recycling ART įvairia tematika, kurių metu atliekos ir nenaudojami buities rakandai prikėliami antram gyvenimui ir paversti tai Eco dizaino projektais.

Plastmasiniai buteliai, skardinės, įvairios dežutės, celofanas, plėvelė itp., iš pirmo žvilgsnio tai paprasčiausios atliekos, kurios atitarnavusios pagal savo paskirtį keliauja į sąvartyną.

Pažvelgus į atliekas, kaip į medžiagą kūrybai, galima sukurti originalius darbelius, o pasitelkus fantaziją galima būtų kurti be sustojimo.

Visi 5 – 8 ir G1, G2 klasių moksleiviai rūgsėjo mėnėsį galėjo realizuoti savę neformalioje kūryboje kurdami iš atliekų Eco projektus „Iš gyvūnijos pasaulio” tema.

Darbo proceso metu moksleiviai turėjo padaryti savo būsimo darbo, Eco projekto eskizus. Kūrybiniam darbui reikėjo paruošti antrines medžiagas, apmąstyti ką ir kaip vaizduoti, suplanuoti darbą, po to maketuoti ir paruošti savo projektą mokyklinei parodai mokyklos ėrdvėse.

Tokia veikla skatina vaikų kūrybiškumą – laisvą minčių ir svajonių atsiskleidimą, kur kiekvienas drąsiai reiškia savo idėjas, net jei jos išsiskiria iš daugumos idėjų.

Darbo metu moksleiviai, jauni dizaineriai galėjo atskleisti savo svajonės ir issiskirti kūrybiškumu.