70-osios laidos šimtadienis

Šimtadienių sezonas įsibėgėjo. Šį didįjį renginį – šimtadienį – atšventė ir mūsų gimnazijos abiturientai.

Skambant pirmiesiems Oginskio polonezo natoms, gimnazistai pakvietė savo mokytojus šokti kartu. Naujosios Vilnios kultūros centro scenoje sukosi 24 poros. Orūs žingsniai, prožektorių spindesys ir sausakimša salė sustiprino ceremonijos iškilmingumą. Atėjo laikas gimnazistų atliekamam polonezui, kurį įkvėpė Mickevičiaus žodžiai iš poemos „Ponas Tadas“ ir Wojciecho Kilaro polonezo skambesys.

Po to oficialiąją dalį pradėjo gimnazijos direktorė Gelena Juchnevič ir atvykę svečiai, kurie savo žodžius skyrė mokiniams, jų tėvams ir artimiesiems.

Pasibaigus oficialiajai daliai, sceną perėmė trečių klasių mokiniai, kurie parengė meninę programą. Salė skambėjo nuo juoko, kai mokiniai supažindino abiturientus su mokyklos gyvenimu ir parodė juos iškreiptame veidrodyje. Į sceną buvo įneštas didžiulis triženklis skaičius ir pagal mokyklos šimtadienio tradiciją abiturientai turėjo “pereiti per šimtuką”, kad užsitikrintų kuo geresnius baigiamųjų egzaminų rezultatus.

Po programos žodį tarė patys abiturientai, kurie dėkojo savo mokytojams ir tėvams už rūpestį, kantrybę ir supratimą. Neabejotinai galima teigti, kad šimtadienio vakaras mokinių atmintyje išliks ilgus metus.

Nuotraukos: Rafal Marcinkevič