Mūsų mokytojai lankosi Vienoje

Rugpjūčio pabaigoje mūsų gimnazijos mokytojų grupė išvyko į Vieną. Šio miesto žvalgytuvėms jie skyrė tris dienas. Pirmąją dieną  mokytojai su vietiniu gidu aplankė senamiestį. Didžiausią įspūdį visiems paliko Šv. Stepono katedra. Tai Vienos simbolis ir miesto centras. Katedra yra 136 metrų aukščio ir yra aukščiausia bažnyčia Austrijoje. Nebuvo įmanoma atitraukti akių nuo ažūrinio fasado.

Kitas dvi dienas mokytojai praleido su Vienoje gyvenančia lenke Barbara Kalczynska, internetinio informacijos ir integracijos žurnalo “Elipsa” autore. Jie aplankė gražiausias ir įdomiausias Austrijos sostinės vietas:

Belvederio rūmai – unikalus kompleksas, vienas įspūdingiausių baroko architektūros stebuklų pasaulyje. Tai yra taipogi meno galerija su svarbiausiais Gustavo Klimto, Egono Schiele ir Oskaro Kokoschkos darbais.

Šenbruno rūmus – buvusi Habsburgų vasaros rezidencija su nuostabia Glorieta ant kalvos viršūnės rūmų parke, nuo kurios atsiveria nuostabus Vienos vaizdas.

Kahlenbergo kalvą – vieta, kuri vaidino svarbų vaidmenį 1683 m. Vienos mūšio metu. Šiuo metu tai Jano III Sobieskio, išgelbėjusio Vieną ir visą Europą nuo Turkijos invazijos grėsmės, šventovė.