Suaugusieji skaito vaikams

“Nesvarbu, kiek veiklos turite, svarbiausias dalykas, kurį galite padaryti dėl savo vaiko ateities, be to, kad rodote jam meilę, yra kasdien garsiai jam skaityti ir radikaliai sumažinti televizijos žiūrėjimą” (J. Trelease “Garsinio skaitymo vadovas”).

Knygų skaitymas vaikams yra vienas iš labiausiai pageidaujamų auklėjimo būdų.  Sistemingas vaiko bendravimas su knyga daro didelę įtaką vaikų vaizduotės ir intelektinės veiklos vystymuisi, praturtina jų pasaulio pažinimą ir formuoja moralinį jautrumą.

Gruodžio mėnesį 1 klasės mokiniai dalyvavo užsiėmimuose, kurie vykdė akciją “Suaugusieji skaito vaikams”. Kvietimą garsiai skaityti pasakas ir istorijas apie Kalėdas, nykštukus, eglutę ir Sniego karalienę priėmė pirmokų mamos, močiutės ir, žinoma, užsiėmimų ciklo iniciatorė – klasės auklėtoja Jolanta Račevska. Mokiniai klausėsi skaitančios mamos ar močiutės balso, galėjo stebėti mimiką ir gestus.  Šis susitikimas buvo galimybė vaikams ne tik smagiai praleisti laiką su knyga, bet ir sukurti iliustracijas skaitomoms pasakoms.

Psichologų teigimu, skaitymas vaikui savo malonumui 20 minučių per dieną KIEKVIENĄ DIENĄ yra protingas laiko praleidimo būdas ir geriausia investicija į vaiko ateitį.