Kelionė keltu mokslo metų užbaigimo proga

Pripratę prie tradicinių ilgesnių mokyklinių išvykų, kurios buvo sustabdytos dėl pandemijos, ir ištroškę naujų įspūdžių IIa, IIb ir IIIa, IIIb klasių mokiniai kartu su mokytojomis D. Naruševičiene, R. Slavinskiene, J. Szczyglovska ir A. Valiučko nusprendė mokslo metus užbaigti, išvykdami į pažintinę kelionę į Švediją ir Estiją.

Pirmąją dieną mokiniai aplankė Kadriorg rūmus ir parką, kurie buvo pastatyti caro Petro I iniciatyva jo žmonai Jekaterinai. Rūmų pavadinimas Kadriorgas reiškia “Jekaterinos slėnis”. Šios kelionės atrakcija buvo kruizas keltu “Baltic Queen”. Mokiniai žavėjosi Baltijos jūra, nuostabiu saulėlydžiu ir baltosiomis naktimis.

Antrąją dieną mokiniai lankėsi Stokholme – didžiausiame Švedijos mieste – sostinėje. Stokholmo archipelagą sudaro 24 tūkstančiai salų ir salelių, todėl jis dažnai vadinamas Šiaurės Venecija. Jo grožį lemia originali, elegantiška architektūra, senamiesčio gatvelių raizgalynė -Gamla Stan. Mokiniai vaikščiojo po senamiestį, apžiūrėjo Rotušę, Karališkąją pilį, lankėsi Nobelio muziejuje. Tada jie nuvyko į Vazos muziejų. Laivas “Vasa” apvirto ir nuskendo Stokholme per savo pirmąją kelionę 1628 m. Šiandien “Vasa” yra gražiausiai išlikęs XVII a. laivas pasaulyje ir unikali meno vertybė. 98 proc. laivo sudaro originalios dalys, jį puošia šimtai skulptūrų.

Po intensyvios ekskursijos po kaitria saule mokiniai grįžo į keltą, kur jų laukė įvairios “Baltic Quenn” siūlomos pramogos.

Trečioji diena buvo skirta senojo Talino, įtraukto į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, lankymui. Mokiniai žavėjosi siauromis, vingiuotomis gatvelėmis, senamiesčio panorama ir didžiuliais didžiuliais gynybinės sienos bokštais.

Pažintis su dviejų šiaurinių sostinių istorija ir architektūra, daugybė įspūdžių, naujos pažintys, sustiprėję ryšiai tarp bendraklasių ir draugų iš paralelinių klasių, smagios pramogos, tūkstančiai nuotraukų telefonuose atminčiai… Mokinių nuomone, tokia kelionė buvo geriausia mokslo metų pabaiga.