Mokyklos akcijos „Aš padedu“ pagalba hospisui

Lapkričio 16 dieną 7 klasė lankėsi hospis, esančiame Rasų gatvėje. Tai graži, tačiau labai liūdna vieta. Mokiniai sužinojo, kad hospisas yra ir  senoliams, ir vaikams. Be galo  jaudinantis susitikimas buvo su jauniausia paciente. Vienerių metukų mergaitė, stovėdama prie lango, mojavo mokiniams ranka. Šalia hospiso yra vienuolynas, kuriame 1934 metais buvo nutapytas Gailestingojo Jėzaus paveikslas su garsiuoju užrašu „Jėzau, pasitikiu Tavimi“. Mažytėje jaukioje koplytėlėje septintokai klausė garsiojo paveikslo sukūrimo istorijos.

Mūsų gimnazijos mokiniai hospisui paaukojo 280 eurų, kuriuos surinko akcijos „Aš padedu“ metu. 32 eurai buvo gauti iš vienkartinių pakuočių (skardinių, vienkartinių stiklinių ir plastikinių butelių) pridavimo, 50 eurų paaukojo 6a klasė (auklėtoja Evelina Gricevič), 188 eurus paaukojo 7a klasės tėvai (auklėtoja Vanda Andrušanec), 10 eurų – 2 klasė (auklėtoja Maria Dunovska) .

Artėja gražiausios metų šventės – Šv.Kalėdos, todėl į hospisą mokiniai atsivežė ir gražių žvaigždžių, kurios papuoš šių namų langus.