Mūsų gimnazijoje startuoja tarptautinis fizikos ir astronomijos projektas „POLAR STAR“

Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijos fizikos mokytojas Pavel Stankevič kartu su I ir II gimnazinėmis klasėmis 2021-2022 mokslo metais įsijungė į tarptautinį fizikos ir astronomijos projektą „POLAR STAR“, kuris taip pat vykdomas Suomijoje, Graikijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje.

Astronomija ir kosmoso tyrimai visada buvo kvapą gniaužiantys dalykai, įdomūs tiek jaunesniems, tiek vyresniems moksleiviams. Projekto „POLAR STAR“ tikslas – suburti pažangiausias mokymosi pedagogikas ir sujungti jas su įdomia veikla, orientuota į šiuolaikinį mokslą, didinant moksleivių supratimą apie mokslą ir technologijas bei jų vaidmenį šiandieninėje visuomenėje. „POLAR STAR“ projekto vykdytojai vadovaujasi „Mokslas kaip visuma“ prieiga – t.y. derina novatoriškus mokymosi metodus ir pažangiausias ugdymo priemones: http://polar-star.ea.gr/what-is-polar-star

„POLAR STAR“ pabrėžia didelį kosmoso ir arktinių tyrimų potencialą ugdant pagrindinius mokinių įgūdžius, įskaitant aplinkosauginio sąmoningumo sritį.