Diana Savanevičiūtė savo amžiaus grupės konkurso „Žodžiu Lenkija“ nugalėtoja

Liepos 8 d. baigėsi raiškiojo skaitymo konkursas „Žodžiu Lenkija”, kuris buvo skirtas užsienio lenkų ir lenkiškų mokyklų moksleiviams. Dėl Lenkijos Respublikos prezidento žmonos apdovanojimo varžėsi 720 mokinių iš 45 pasaulio šalių.

Konkursas susidarė iš keturių etapų: mokyklinio, nacionalinio, kontinentinio ir tarpkontinentinio. Konkurso tikslas buvo populiarinti lenkų kalbą, o dalyvius sudominti Ignacijaus Krasickio, Cypriano Kamilo Norvido, Kamilo Kšyštofo Bačynskio ir Marijos Pavlikovskos-Jasnoževskos poezija. Iš viso dalyviai turėjo paruošti 3 skirtingus pateiktų autorių eilėraščius: I-II, III ir IV etapui.

Konkurso komisiją sudarė atstovai iš Lenkijos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Lenkijos švietimo užsienyje plėtros centro, Užsienio reikalų ministerijos, Lenkijos Diasporos švietimo kongreso, asociacijos „Wspólnota Polska“, fondo „Pagalba lenkams rytuose“ ir Laisvės ir demokratijos fondo. Buvo išrinkti trys nugalėtojai trijose amžiaus kategorijose: 7–9 metų, 10–13 metų ir 14–19 metų mokiniai.

Liepos 8 dieną buvo paskelbti rezultatai „Teams“ platformoje.

Pirmoji Lenkijos Respublikos ponia susitiko su konkurso dalyviais ir nugalėtojais, jų mokytojais ir tėvais. Lenkijos Respublikos Prezidento žmoną lydėjo Prezidento kanceliarijos valstybės sekretorius Adam Kviatkovskis, o ceremoniją vedė Anna Radecka, atstovaujanti Lenkijos švietimo užsienyje centrui.

Konkurso nugalėtojai: Julia Sikorski (JAV, 7–9 metų grupė), Anita Čirikova (Ukraina, 10–13 metų grupė) ir Diana Savanevičiūtė (Lietuva, 14–19 metų grupė). Diana Savanevičiūtė yra mūsų gimnazijos III klasės mokinė (konkursui paruošė lenkų kalbos mokytoja Regina Pašuta).  Verta paminėti, kad Diana yra vienintelė konkurso dalyvė, atstovavusi mūsų šaliai trečiame ir ketvirtame konkurso etape.