Konkursas „7:0 vokiečių kalbos naudai”

Mūsų gimnazijos 6a ir 6b klasių mokiniai (Adrian Lauš, Daniel Volkov, Adam Nanevič, Daniel Rudak, Inesa Kežun, Laura Silina) dalyvavo tarptautiniame Goethe’s instituto, Lietuvos futbolo federacijos Lietuvos masinio futbolo asociacijos, Vokietijos-Čekijos futbolo akademijos konkurse „7:0 vokiečių kalbos naudai”. Mokinius konkursui ruošė vokiečių kalbos mokytoja Žaneta Sventickienė. Derinys lyg ir neįprastas: futbolas ir vokiečių kalba, tačiau, matyt, futbolas tikrai populiarus ne tik Vokietijoje, bet ir Lietuvoje. Šiais metais buvo pateiktos 44 paraiškos ir kūrybiniai darbai: videofilmai, fotografijos, piešiniai, koliažai, plakatai ir net komiksai.

2020 m. kovo 5-6 d. Goethe‘s institute vyko konkurso „7:0 vokiečių kalbos naudai“ atranka. Komisiją sudarė Lietuvos futbolo federacijos ir Goethe‘s instituto darbuotojai. Pagrindiniai kūrybinio darbo atrankos kriterijai buvo originalumas, kūrybiškumas, šmaikštumas. Taip pat buvo privalomi bent penki vokiški žodžiai. Mūsų šauni šeštokų komanda “Kirschenhauer JIK” pateko į finalą!
 
2020 m. balandžio 22 d., Kaune, atrinktos komandos susirungs šalies finale. Jos varžysis dėl laimėtojo titulo futbolo aikštelėje ir maniežo klasėse, kur vokiečių kalba atliks įvairias užduotis. Geriausia komanda laimės futbolo savaitgalį Berlyne su futbolo treniruotėmis bei apsilankymu futbolo klube “Hertha BSC”!

Linkime didžiausios sėkmės ir laikome kumščius!