Lietuvių kalbos viktorina ,,Ką žinau apie Lietuvą ?“

Kovo 6 d. mūsų gimnazijoje vyko 5-6 klasių mokinių viktorina ,,Ką žinau apie Lietuvą?”, kuri buvo skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui paminėti. Viktorinos vedėjai Inesa Pukšta ir Artūras Dovgialo buvo išradingi ir originalūs, o Inesa  Pukšta, norėdama praskaidrinti viktorinos įtampą, padainavo puikią Ievos Norkutės dainą ,,Raudoni vakarai”. Vedėjams talkino 7a klasės mokinys Adam Novicki. Jis fiksavo laiką, įteikė šventės dalyviams dovanas.

Viktorinoje rungėsi 8 komandos, kiekvienoje komandoje po 6 mokinius. Dalyviams buvo malonu stebėti, kaip mokiniai pristato komandų pavadinimus, šūkius, emblemas, dainuoja. Mokiniai turėjo atsakyti į klausimus, susijusius su Lietuvos istorija, geografija, politika ir ekonomika.  Komandų atsakymus ir pristatymus vertino komisija: pirmininkė, lietuvių kalbos mokytoja Jadvyga Pukšta, bibliotekos vedėja Jadvyga Borovaja, lenkų kalbos mokytojos Joana Szczyglovska ir Renata Slavinskienė.

Kol komisija skaičiavo balus, į klausimus atsakinėjo žiūrovai. Visi atsakę gavo saldžias dovanėles. Komandos pasirodė šauniai, kūrybingai ir išradingai, atsakydami į klausimus parodė gebėjimus ir žinias, tačiau geriausiai pasirodė ,,Vilniečių” komanda (6a klasė, mokytoja Ieva Čereškaitė), antrą vietą užėmė ,,Metų išminčiai“ (6b klasė, mokytoja Viktorija Rūta Kaminskaitė), trečią vietą užėmė ,,Neįprasti lietuviai“ (6b klasė, mokytoja Dovilė Bagdonienė).

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie renginio organizavimo, sirgaliams, kurie itin aktyviai palaikė savo komandas, mokiniams, kurie ruošėsi, mokytojams, kurie negailėjo savo jėgų ir laiko, kad renginys būtų kuo gražesnis.