Aviacijos profesijų pristatymas

Vasario 4 d. Ib klasės mokiniai kartu su auklėtoja Renata Slavinskienė lankėsi BAA Training aviacijos akademijoje, kur jos atstovai pristatė gimnazistams piloto profesiją, aviacijos rinkos ateities perspektyvas, galimybes tapti pilotu ir parodė kryptį tiems, kurie yra pasirinkimo kelyje. BAA Training aviacijos akademija viena iš TOP 3 nepriklausomų mokymų centrų Europoje, turinti 20 metų patirtį.

Akademijos mokymų centrai įsikūrę ne tik Europoje tačiau ir Azijoje, kuriuose pilotai rengiami bendradarbiaujant su tokiomis oro linijomis kaip Turkish Airlines, Wizz Air, LOT Polish Airlines, Avion Express, Smart Lynx ir kt. Mokymai vyksta Lietuvoje, anglų kalba (studijos trunka 2-2,5 metų), o praktiniai užsiėmimai – Lietuvoje ir Ispanijoje. Taip pat, akademijoje rengiami ne tik pilotai bet ir kitas aviacijos personalas – skrydžių palydovai, antžeminio aptarnavimo specialistai, skrydžių dispečeriai ir kt

Akademijos atstovai papasakojo, ko reikia norint tapti pilotu, kaip ruoštis dar mokantis mokykloje, kur galima tapti pilotu, koks piloto darbas, atsakė į gimnazistų klausimus.