Gimnazijoje vyko Vilniaus m. tautinių mažumų mokyklų 9-11 kl. mokinių lietuvių kalbos meninio skaitymo konkursas

2018 m. balandžio 12  dieną Vilniaus J. I. Kraševskio gimnazija organizavo  Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklų 9 -11 klasių mokinių lietuvių kalbos meninio skaitymo konkursą ,,Tėvynei Lietuvai“, skirtą paminėti  Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį . Mokiniai, dalyvavę meninio skaitymo konkurse, sukūrė tikrą meninio žodžio šventę, kurią dovanojo ne tik  visiems susirinkusiems, bet svarbiausia – brangiai Tėvynei Lietuvai. Mūsų gimnazijai buvo didelė garbė priimti garbingą vertinimo komisiją, kurioje dalyvavo ir dirbo:

Nėrija Paulionienė, Vilniaus ,„Juventos“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, Vilniaus miesto lietuvių kalbos (valstybinės) mokytojų metodinio būrelio pirmininkė;

Dainius Vaitiekūnas –  literatūrologas, Lietuvos edukologijos universiteto Lietuvių ir lyginamosios literatūros katedros profesorius, Lietuvos edukologijos universiteto Humanitarinio ugdymo fakulteto prodekanas,

Birutė Jonuškaitė –  poetė, prozininkė, vertėja; Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininko pavaduotoja;

Vita Norvilienė, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja  metodininkė;

Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Gelena Juchnevič, kuri visus susirinkusius pasveikino su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu ir atėjusiu pavasariu. Ji padėkojo konkurso dalyviams, kad jie ant poezijos sparnų atnešė džiaugsmą ir grožį į mūsų gimnaziją. Konkursą papuošė mokinių daina, skirta Lietuvos partizanams  ,,Tu, Lietuva, tu mana“, mūsų gimnazijos akordeono virtuozo Edvino Jankunec atliekami kūriniai ir mūsų gimnazijos vienuoliktokės Justinos Jurkoit auklėtinių Lukos ir Prano šokiai – džaivas ir rumba.

Džiaugiamės , kad konkurse trečiąją vietą laimėjo mūsų gimnazijos G3 klasės mokinys Lukaš Palkovski, kuris deklamavo Perto Tarulio kūrinį  ,,Nuovakarių skiauterys“.  Mokinį konkursui  paruošė mokytoja metodininkė Jolanta Zagurskienė.

Visi konkurso dalyviai ir jų mokytojai buvo apdovanoti pagyrimo ir padėkos raštais, atminimo dovanomis: knygomis, bilietais į kino teatrą ir kitomis dovanėlėmis. Moksleiviai ir mokytojai turėjo galimybę smagiai pabendrauti, pasidalinti savo įspūdžiais prie  kavos puodelio ir pasivaišinti skaniais kibinais ir pyragėliais. Ši meninio žodžio šventė visų širdyse paliko šiltus, malonius ir šviesius įspūdžius.

Nuotraukos Rafal Marcinkevič G2 kl.