Edukacinė išvyka projekto „Vilnius yra mokykla“ metu

Prieš keletą dienų 8b klasė kartu su auklėtoja Janina Stupenko bei lietuvių kalbos mokytoja Viktorija Martinkute-Simokaitiene lankėsi Vilniaus Gedimino technikos universitete, Kūrybinių industrijų fakultete. Išklausė universiteto dėstytojo, Remigijaus Ruokio, paskaitą “Pirminis inžinerinis ugdymas. Humoras komunikacinėje žinutėje. Kas už to slypi? Arba MEME: čia ir dabar”. 8b klasė ne tik pamatė šauniai įrengtas universiteto patalpas, šalia įsikūrusį architektūros fakultetą, bet ir noriai klausėsi žinių apie humoro kilmę, dalyvavo kuriant praktinę paskaitos užduotį “Mem’ą”. Mokiniai kaip tikri studentai pirmą kartą dalyvavo tikroje paskaitoje, kuri truko ne 45min., o 60min.

 Mokiniai dalyvavo įkvėpti „Vilnius yra mokykla” projekto. Šiuo projektu Vilnius siekia modernumo švietimo sistemoje – bent 10 proc. pamokų perkelti iš mokyklos pastato į miesto erdves ir diegti mišraus ugdymo modelį: skatinti mokyklas kūrybiškai išnaudoti pačias įvairiausias Vilniaus erdves ir vis dažniau tradicines pamokas klasėse derinti su pamokomis mieste. Ugdymas vyksta, kai miesto erdvės tampa mokymosi vietomis ir taip sudaromos galimybes vaikams būti motyvuotiems patyrimui už klasės ribų.

Vilniuje įsikūrusiose pažangiausiose laboratorijose gali vykti biologijos, fizikos ir chemijos pamokos. Muziejuose ir galerijose – istorijos ir menų pažinimas. Tokiu būdu žinios iškart siejamos su patyrimu, dalykai integruojami, o smalsumas ir motyvacija mokytis auga.

Dalyvaujant šiame projekte kiekvienas sostinės mokytojas, kiekviena įmonė gali padovanoti Vilniaus moksleiviams pamoką!