Mokytojų klubo sukurtas produktas – edukacinis orientavimosi žaidimas „Naujosios Vilnios Topų Topas“

Nuo 2022 m. spalio mėn. Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijos mokytojų klubo tryliktukas pradėjo savo kelionę su „Tyrinėjimo menas – mokomės bendruomenėje“ projektu. Projektas remiamas EDU Vilnius ir asociacijos „Kūrybinės jungtys“.

Projekto tikslai: lavinti būtinus šiuolaikiniam žmogui įgūdžius – gebėjimus formuluoti aiškius tikslus, įžvelgiant inovacijas ir kompleksinius sudėtingų problemų sprendimus, kritinį mąstymą, gebėjimą nuolat aktyviai mokytis, kūrybingumą, lankstumą bei lyderystę.

Atsižvelgiant į šiuolaikinės visuomenės iššūkius, mokytojų klubo nariai iškėlė pagrindinį klausimą: kaip sukurti įtraukiančią šiuolaikišką integruotą pamoką? Ilgų paieškų proceso metu gimė produktas: edukacinis orientavimosi žaidimas „Naujosios Vilnios Topų Topas“, kuriame panaudotos gimnazijos erdvės bei Naujosios Vilnios mikrorajono istoriškai vertingos vietos.

Taigi, užsibrėžtas tikslas buvo pasiektas: sukurtas integruotų pamokų „maršrutas“ ir patalpintas  facebooko puslapyje https://www.facebook.com/profile.php?id=100090910906039, (ateityje maršrutą planuojama patalpinti ir į walk15 programėlę, kad juo galėtų naudotis ne tik kitų gimnazijų moksleiviai, bet ir visi norintys).

2023 m. kovo 16 d. baigiamojo renginio metu gimnazinių klasių mokiniai išbandė maršrutą, kuris buvo sudarytas iš dešimties stotelių. Kiekvienoje stotelėje vyko integruota (chemija ir literatūra, biologija ir lietuvių kalba, istorija ir anglų kalba, matematika ir lenkų kalba) tyrinėjimu grįsta pamoka. Keliaujant po mikrorajoną bei atliekant įvairias užduotis, sustiprintas vaikų bei mokytojų fizinis aktyvumas.

„Kūrybinių jungčių“ kūrėjas: Eimantas Bareikis.

Mokytojų klubą kuruojantis administracijos atstovas: Veslava Doveiko.

Mokytojų klubo nariai: Renata Slavinskienė, Dovilė Bagdonienė, Vitalij Klimovič, Zyta Kobiak, Česlava Kovaliauskienė, Jolanta Račevska, Viktorija Martinkūtė-Simokaitienė, Žaneta Sventickienė, Ieva Čereškaitė, Irena Kogarko, Kristina Disevič, Rita Gvazdaitytė, Evelina Gricevič.

Projektas “Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomėje“ realizuojmas  Kūrybinės jungtys kartu su  Vilniaus miesto savivaldybė i EDU Vilnius

#KurybinesJungtys #TyrinejimoMenas #MokomėsBendruomenėje #TyrinejimoMenasVilniuje