Projekto metu sukurto produkto vizija buvo pristatyta Vilniaus miesto savivaldybėje

Programa “Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje” pamažu eina į pabaigą, todėl pats laikas imtis iniciatyvos ir išplaukti į plačiuosius vandenis… Vasario 27 d. IIa klasės mokiniai, kaip atsakingi ir aktyvūs piliečiai, Vilniaus miesto savivaldybei pristatė savo mokyklos valgyklos, kuri jau daugelį metų kelia nepatogumų gimnazijoje, viziją.

Mokiniai susitiko su Vilniaus miesto mero pavaduotoju Tomu Gulbinu, kuriam pristatė projektą “Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje” ir tai, kas nuveikta nuo praėjusio rudens. Priminta, kad nuveikta tikrai nemažai, t. y. integruotos lietuvių, anglų kalbų ir pilietinio ugdymo pamokos, išvyka į Kauną, ekskursijos į Valstybės pažinimo centrą, “Vinted” biurą ar Pilaitės gimnaziją. 

Adam Novicki kūrybiškai pristatė 3 svarbiausias problemas, susijusias su mokyklos valgykla, t. y.: vietos trūkumas, trumpos pertraukos ir didelės kainos.  Adam Szczyglovski sukūrė 3D mokyklos valgyklos ir erdvės maketą, kaip tą vietą mato mokiniai. Vietos valdžia palankiai įvertino visas idėjas, nusiskundimus ir pastabas, o mokiniai tikisi, kad projektas bus vaisingas. Mokinius lydėjo viena iš projekto kūrėjų, architektė Eglė Januškienė, gimnazijos direktorė Gelena Juchnevič ir aktyviai projekte dalyvaujančios mokytojos: Ieva Čereškaitė, Jadvyga Pukšta, Božena Vincaitienė, Olga Novicka ir Greta Bartosevič-Juodviršė.

Džiaugiamės, kad turėjome galimybę susipažinti su naujais architektūriniais projektais ir taip tobulinti savo gebėjimus bei plėsti pasaulėžiūrą.

Projektas “Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomėje“ realizuojmas  Kūrybinės jungtys kartu su  Vilniaus miesto savivaldybė i EDU Vilnius

#KurybinesJungtys #TyrinejimoMenas #MokomėsBendruomenėje #TyrinejimoMenasVilniuje