Mokytojų klubas išbandė edukacinį detektyvinį orientacinį maršrutą po Vilniaus senamiestį

Vasario 15 d. mokytojų klubo komanda išbandė edukacinį detektyvinį orientacinį maršrutą po Vilniaus senamiestį. Tai buvo įdomiausių Vilniaus mitų ir faktų medžioklė, kurios metu mokytojai bandė išsiaiškinti, kas tiesa, o kas tik legenda. Aktyviai, smagiai ir intelektualiai mokytojai praleido apie 3 valandas,  narpliojant interaktyvias užduotis, sprendžiant neeilinius galvosūkius, kurie susiję su kinu, muzika, įvairiausiomis koduotėmis-šifruotėmis ir atskleidžiant mūsų miesto paslaptis.

Po žaidimo mokytojai pasidalino mintimis ir idėjomis, kaip šią patirtį galima pritaikyti jų kurtame naujame projekte. Mokytojų klubas su “Tyrinėjimo menas” projekto kuruojamo praktiko pagalba tyrinėja aktualius ugdymo iššūkius, mokosi patys kurti įtraukiančius ugdymo metodus, apjungiančius mokymosi dalykų turinį ir esminių gebėjimų ugdymą. Mokytojų klubui vadovauja nepakartojamas Keistuolių teatro aktorius, Vilniaus kolegijos dėstytojas, kūrybininkas Eimantas Bareikis. Jo dėka mokytojai su didžiausiu malonumu įsijungia į „Tyrinėjimo meno“ projekto veiklas: kuria, dalinasi patirtimi ir žiniomis, bendrauja, atsipalaiduoja ir pasikrauna naujiems iššūkiams.

Programą “Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje” įgyvendina asociacija Kūrybinės jungtys, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybė ir EDU Vilnius. Asociacijos “Kūrybinės jungtys” veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

#KurybinesJungtys #TyrinejimoMenas #MokomėsBendruomenėje #TyrinejimoMenasVilniuje