Projektas „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“

Vasario 9 d. IIa klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Jadvyga Pukšta, anglų kalbos mokytoja Božena Vincaitiene ir pilietiškumo mokytoja Greta Bartoševič-Juodvirše lankėsi naujai suprojektuotame “Vinted” biure ir moderniausioje Lietuvos gimnazijoje, kur tęsia anksčiau pradėtą veiklą pagal projektą “Tyrinėjimo menas”. 

Naujasis “Vinted” biuras įsikūręs Švitrigailos ir Naugarduko gatvėse, naujame erdviame verslo centre “Uptown Park”. Biuras išsidėstęs keturiuose aukštuose, jame įrengta sporto salė, restoranas, poilsio zonos, daugiau kaip 120 konferencijų salių ir individualių darbo kambarių. Architektė Gilma Teodora Gilytė aprodė “Vinted” biurą. Mokiniai turėjo galimybę pasisemti įkvėpimo, kaip jie patys galėtų pakeisti mokyklos interjerą. 

Tuomet su architekte Solveiga Boželyte mokiniai išvyko į Pilaitės gimnaziją, kuri duris mokiniams atvėrė tik 2022 m. rugsėjo 1 d. Pagrindinė gimnazijos dalis yra amfiteatras, kuriame susitinka, bendrauja, valgo ir dirba mokyklos bendruomenė. Mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti visą mokyklą, sporto salę, biblioteką, skaityklą, kabinetus ir, žinoma, valgyklą – svarbiausią vietą kiekvienam skaniai pavalgyti mėgstančiam mokiniui. Čia mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime apie tai, kaip jie gali pertvarkyti savo mokyklos valgyklą. 

Džiaugiamės, kad turėjome galimybę susipažinti su naujais architektūriniais projektais ir taip ugdyti savo gebėjimus bei pasaulėžiūrą.  

Programą “Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje” įgyvendina asociacija Kūrybinės jungtys, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybė ir EDU Vilnius. Asociacijos “Kūrybinės jungtys” veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

#KurybinesJungtys #TyrinejimoMenas #MokomėsBendruomenėje #TyrinejimoMenasVilniuje