Projektas “Tyrinėjimo menas’’. Išvyka į Valstybės pažinimo centrą

IIa klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Jadvyga Pukšta ir pilietiško ugdymo mokytoja Greta Bartosevič-Juodvirše gruodžio pirmąją dieną vyko į Valstybės pažinimo centrą, kur kartu su projekto koordinatore architekte Egle Januškiene dalyvavo vienoje iš projekto ,,Tyrinėjimo menas’’ sesijų. Valstybės pažinimo centras – tai moderni edukacinė erdvė, duris atvėrusi 2016 metais kovo 10 dieną. Ekspozicijoje siekiama atsakyti į klausimus, kaip veikia demokratiška valstybė ir jos institucijos, kaip piliečiai gali prisidėti prie valstybės kūrimo ir valdymo, kokiais būdais galima spręsti visai visuomenei ar vietos bendruomenei aktualias problemas.

Patekti į patį centrą nebuvo lengva, mus atidžiai tikrino prieš ten užeinant. Ekskursija truko apie 3 valandas, ten mokiniai matė eksponatus iš 1985-1995 metų laikotarpio, jiems labiausiai patiko protmūšis. Po visos veiklos kartu su mokytojomis ir koordinatore aptarėme būsimas projekto ,,Tyrinėjimo menas“ veiklas.

Norime paminėti, jog šitą straipsnį per lietuvių kalbos pamoką (mokytoja I. Čereškaitė) parašėme mes patys – mokiniai, kurie ir buvo ekskursijoje. Galbūt mes būsime pradininkai to, kad straipsnius rašytų mokiniai, o ne mokytojai.

Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys“ bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe ir EDU Vilnius. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

#KurybinesJungtys #TyrinejimoMenas #MokomėsBendruomenėje #TyrinejimoMenasVilniuje