“Vasara su Lenkija” Liublino ir Švento kryžiaus vaivadijose

Liepos 21-29 d., asociacijos “Wspólnota Polska” Liublino skyriaus kvietimu, grupė mūsų gimnazijos 5-9 klasių mokinių kartu su tikybos mokytoja Rita Gvazdaityte viešėjo Lenkijoje pagal projektą “Vasara su Lenkija”. Viešnagės metu buvo galima susipažinti su Lenkijos istorija ir jos paminklais, taip pat smagiai praleisti laiką įvairių mokymų ir dirbtuvių metu.

Visą dieną trukusių ekskursijų ir papildomų edukacinių užsiėmimų skaičius kai kuriems buvo didelė staigmena. Viešnagės programa buvo labai įtempta. Apsilankymai Liubline, Kazimierz Dolny mieste, Zamostėje, Nalenčuve, Sandomeryje, J. I. Kraševskio muziejuje Romanove, Kodenyje, dr. Helenos Blazinskos paskaitos apie lenkų kalbą ir kultūrą – tai tik keletas šios programos punktų.

Nepakartojamų įspūdžių mūsų jaunimui paliko apsilankymas Liublino katalikiškame universitete, kur buvo aplankytos su Jonu Pauliumi II susijusios memorialinės vietos, taip pat bažnyčios, Majdaneko koncentracijos stovyklos muziejus, seminarai Tautinės atminties institute ir susitikimas Liublino miesto rotušės Tarptautinio bendradarbiavimo centre, kur mokiniai susipažino su projektu: „Liublinas – 2023 m. Europos jaunimo sostinė“.