Olimpinė diena pradinukams

Gegužės 31 d., antradienį, naujajame mūsų gimnazijos stadione buvo triukšminga, linksma ir stebuklingai saulėta. Po pandemijos sukeltos dvejų metų pertraukos įvyko tradicinė šventė – Olimpinė diena. Joje dalyvavo visi pradinių ir priešmokyklinės klasių mokiniai. Kaip ir kasmet, mus gausiai aplankė Žaliakalnio darželis-mokykla bei darželinukų grupė iš lopšelio-darželio „Coliukė“.

Oficialus Olimpinės dienos atidarymas prasidėjo dainomis, šokiais ir direktoriaus pavaduotojos Veslavos Doveiko kalba.  Tada mokiniai varžėsi įvairiuose konkursuose ir varžybose. Tai buvo: popierinio lėktuvėlio ir bato metimas kuo toliau, lengvosios atletikos estafetės skirtingose amžiaus grupėse: 1-2 klasės – 4x 125 m, 3-4 klasės – 4x 125 m. Sporto šventės kulminacija tapo daugiausiai emocijų sukėlusios virvės traukimo varžybos. Bėgimo estafetės metu darželinukai ir priešmokyklinukai žaidė mažojoje futbolo aikštėje. Pabaigoje nugalėtojams buvo įteikti apdovanojimai: diplomai, dovanos ir jau tradiciniais tapę tortai.

Kaip savo įžanginėje kalboje pabrėžė Veslava Doveiko: „Tegul šiandien laimi ne greičiausias ar stipriausias. Tegul šiandien laimi draugystė”. Taip ir nutiko. Mūsų draugai ir draugės iš Žaliakalnio darželio-mokyklos per apdovanojimų ceremoniją ant pakylos stovėjo taip pat dažnai, kaip ir šeimininkai – mūsų gimnazijos mokiniai.

Buvo gražu ir smagu, sporto šventė pavyko mokinių, mokytojų, tėvelių ir mūsų nepakeičiamų fizinio ugdymo mokytojų: Dangiros Naruševičienės, Margaritos Noreikienės ir Olego Lukatijevskio dėka.

Nuotraukos: Serafim Tomaševič