Kovo 11-osios dienos minėjimas ,,Dainuoju Lietuvą“

,,Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą,

Išaugusį iš pelenų,

Kaip savo rūpestį didžiausią,

Kuriuo lyg vieškelių einu.“ (Justinas Marcinkevičius)

Kovo 10 dieną Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijoje  buvo iškilmingai paminėta Kovo 11-oji – Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo diena.  5-9 klasių mokinių  renginį – koncertą ,,Dainuoju Lietuvą“ organizavo lietuvių kalbos bei muzikos mokytojos. Renginys  nuspalvino mokinių ir mokytojų kasdienybę gražiomis spalvomis, o taip pat skatino moksleivius ugdytis kūrybinius gebėjimus ir pilietiškumą, puoselėti patriotinius jausmus, stiprinti bendravimą ir bendradarbiavimą. Visus susirinkusius prasmingais žodžiais pasveikino renginio vedėjai, nuskambėjo skambi daina ,,Brolužis“, kurią atliko  mūsų gimnazijos mokinė Aneta  Rafalovič. Sveikindama bendruomenę gimnazijos vadovė Gelena Juchnevič papasakojo apie Kovo 11-osios dienos svarbą Lietuvai, linkėjo kiekvienam mylėti Lietuvą, didžiuotis, jausti atsakomybę.

Savo džiaugsmą išreikšti galime šimtais būdų, tačiau šiai šventei geriausiai tinkamas būdas – daina. Kiekviena klasių grupė kartu su lietuvių kalbos mokytojais turėjo nemažą iššūkį – išrinkti ir išmokti atlikti dainą. Koncerto metu žiūrovai išgirdo daug gražių dainų apie Lietuvą, apie mūsų gimtinę, apie tai, kas mums svarbu, kas mums rūpi. Visiems buvo smagu ir prasminga pabūti kartu ir pajausti, kad mes „tikrai mylim Lietuvą“, kad esame laisvi ir laimingi.

Renginio pabaigoje  gerbiamoji mokytojų komisija paskelbė kūrybiškiausiąjį  atlikėją ir įteikė saldžiąją  dovaną. Komisijos sprendimu 5a klasės mokiniai (daina “Ten ir aš”) ir 8b klasės mokiniai(daina “Ar mylit ją jūs?”) gavo  kūrybiškiausių atlikėjų nominaciją. Sveikiname mokytoją Viktoriją Rūtą Kaminskaitę ir nuoširdžiai dėkojame už mokinių paruošimą.

Didžiuokimės, kad esame Lietuvos žmonės, ir niekam neleiskime iš mūsų atimti to, ką mums suteikė tėvai, seneliai – neleiskime atimti mūsų laisvės!

Sveikiname visus su Kovo 11-osios švente!