Dalyvavimas Tiksliųjų ir gamtos mokslų konferencijoje

8a klasės mokinys Adrian Lauš lapkričio 26-28 dienomis dalyvavo „Tūkstantmečio vaikų akademijos“ iniciatyva surengtoje Tiksliųjų ir gamtos mokslų konferencijoje.  Tai yra didžiausia mokslų konferencija moksleiviams.  Paskaitas skaitė prof. Alfredas Bumblauskas, politologas Linas Kojala, VU prof. Osvaldas Rukšėnas („Smegenų tinkamumas“), mikrobiologas Donatas Staniulis („Ar galima paveldėti tinginio geną? Genų inžinerija ir genetika“), KTU doc. Nerijus Čepulis („Technologijų ir žmogaus santykis“), karo istorikas Kęstutis Kilinskas („Ar ateisties karuose žmogų pakeis robotas?“ ir kiti mokslo bei kultūros pasaulio žmonės. Akademijos vedėju tapo paauglių itin mėgiamas žinomiausias Lietuvos vaizdo klipų kūrėjas Paul de Miko.

„Tūkstantmečio vaikų akademijoje“ siekiama suderinti mokslą ir pramogas, paskatinti vaikus domėtis, nenumesti neįdomia pasirodžiusios temos ir atskleisti, kad už kiekvieno vadovėlio puslapio slepiasi fantastiškai įdomi informacija.

Kaip pasakė pats Adrianas: „Dalyvavimas tokioje 3-ų dienų konferencijoje buvo man nepakartojama galimybė išgirsti žinomų profesorių paskaitas ir sužinoti daug įdomios ir naudingos informacijos. Tai buvo labai prasmingai praleistas savaitgalis.“

Nuotraukos: Vigantas Ovadnevas