Vilnius pagerbė mokinių olimpiadų prizinių vietų nugalėtojus

Kovo 30 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Bendrojo ugdymo skyrius ir Švietimo pažangos centras suorganizavo du renginius Zoom platformoje, 2020-2021 mokslo metų Lietuvos mokinių olimpiadų ir konkursų Vilniaus miesto etapo prizininkams ir jų mokytojams.  Iš viso, šiais metais, buvo organizuotos 26 olimpiados/konkursai, dalyvavo 1734 mokiniai.

Olimpiadų prizinių vietų nugalėtojų pagerbimo renginių metu buvo pagerbti 374 prizininkai ir 138 gerus rezultatus parodžiusieji mokiniai bei 238 mokytojai, padėję mokiniams pasirengti konkursams. Sveikino žodį tarė Vilniaus miesto mero pavaduotojas Tomas Gulbinas, kuris nuoširdžiai dėkojo mokiniams už jų pastangas ir galimybes siekti geriausių rezultatų. Mero pavaduotojas akcentavo, kad šie mokiniai – mūsų ateitis. Taip pat pasidalinti savo mintimis ir  jausmais buvo pakviesti du mokiniai ir mokytojos, kurie ne tik papasakojo savo patirtį, nueitą kelią iki geriausių rezultatų, bet ir padėkojo visiems už komandinį darbą, palinkėjo geriausių ateities planų ir sėkmės.

Renginių metu skambėjo Artūro Noviko su grupe perdainuotų dainų įrašai, kurie sukūrė jaukią atmosferą kiekvienam esančiam kitapus ekranų. Pagrindiniu renginių akcentų tapo svečio, mago Manto Wizard pasirodymas su įtraukiančia profesionalia programa, kurioje dalyvauti turėjo galimybę ir keletas mokinių. Renginio svečių šypsenos ir emocijos patvirtino, kad magiškas laikas jiems neprailgo, o pagerbimo šventė buvo prasminga ir įdomi.

Primename šių metų mūsų gimnazijos pasiekimus Vilniaus m. etapo olimpiadose ir konkursuose:

  • Lenkų kalbos olimpiada: Margarita Biveinytė – 3 vieta (mok. Renata Slavinskienė), Amina Elkady – 3 vieta (mok. Regina Pašuta)
  • Muzikos olimpiada: Elžbieta Rosovska – 3 vieta ir Sylvia Syrnicka -3 vieta (mok. Janina Stupenko)