Virtualios „kelionės” į muziejus

Deja, pandemija ir Lietuvoje paskelbtas visuotinis karantinas verčia mus likti namuose. O kas, jei norime keliauti, aplankyti muziejus ir pažinti ką nors naujo? Mums lieka tik virtualios ekskursijos.

Šiandien klasės valandėlės metu IIb klasės mokiniai kartu su auklėtoja leidosi į virtualią kelionę po Palangos grafų Tiškevičių dvarą. Mokiniai sužinojo išsamią dvaro istoriją, su gidu „pasivaikščiojo“ rūmų reprezentaciniais kambariais.  Jie taip pat aplankė dvare įsikūrusį Gintaro muziejų, kurio kolekcijoje yra apie 28 000 gintaro eksponatų, iš kurių apie 15 000 yra su inkliuzais.

7a klasė šiandien taip pat „nuvažiavo“ į pajūrį, tačiau šįkart į Klaipėdą, kur aplankė Laikrodžių muziejų. Mokiniai susipažino su laiko matavimo metodais ir laikrodžio struktūrų kūrimu nuo antikos iki mūsų laikų. Kartu su virtualiu gidu jie apžiūrėjo kalendorius ir laikrodžius – saulės, vandens, ugnies, smėlio, mechaninius, elektromechaninius, elektroninius ir kvarcinius. Jie taip pat sužinojo, kas yra atominis laikrodis. Antroje ekskursijos dalyje mokiniai apžiūrėjo mechaninių laikrodžių išvaizdos pokyčius nuo renesanso iki modernizmo.

Kelionės ugdo (ir virtualios taip pat). Todėl verta pasinaudoti šiuo metu turimais internetiniais ištekliais ir keliauti.