Konkurso „Patria Nostra“ finalas: mūsų mokinių pergalė!

Spalio 6 d. Krokuvos filharmonijoje vyko 5-asis istorinių filmų konkurso „Patria Nostra“ finalas. Šį konkursą laimėjo mūsų gimnazijos komanda, parengusi vaizdo įrašą apie 1920 m. kovas dėl Pultusko ir Mravos.

Filmo autoriai – mokiniai: Lukaš Caplinski, Rafal Marcinkevič ir Deividas Čizik. Projekto vadovas – istorijos mokytojas Valdemar Šelkovski.

Istoriniai konkursai „Patria Nostra“ skirti jaunimui iš Mazovijos, Mažosios Lenkijos, Didžiosios Lenkijos, taip pat viso pasaulio lenkų jaunimui. Konkurso tikslas – plėtoti žinias apie Lenkijos istoriją, skleisti patriotizmą ir krikščionišką etiką bei ugdyti jaunų lenkų bendruomeniškumo jausmą. Konkurso užduotis – sukurti trumpą filmą ar animaciją apie svarbų įvykį Lenkijos istorijoje.

„Patria Nostra“ konkurse dalyvauja jaunimas iš 60 lenkiškų mokyklų ir lenkų jaunimo iš Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Kazachstano, Vakarų Europos ir JAV. Geriausių filmų autoriai atvyks į Varšuvoje vykstančią finalinę šventę ir pažintinę kelionę. Konkurso darbai bus transliuojami reklaminiuose ekranuose didžiausiuose Lenkijos miestuose.