Virtuali galerija – architektūriniai modeliai

8a ir 8b klasių mokiniai mokslo metu bėgyje, kaip baigiamąjį dailės darbą (mok. Regina Koševska), kūrė viduramžių architektūrinius modelius.

Uždavinys buvo: sukurti istorinio pastato popierinį ar kartoninį maketą (pilį, tvirtovę, gynybinį vienuolyną ir t. t.), su būdingais tokiems pastatams gynybiniais elementais: bokštais, storomis gynybinėmis sienomis, mažais langais, įtvirtinimais ir kt. Tai erdvinė, meninė ir architektūrinė struktūra, kurią kuriant mokiniai išmoksta pagrindinių architektūros sąvokų, problemų, susijusių su erdve statybų projektavime. Jie formuoja manualinius įgūdžius ir erdvinę vaizduotę. Moksleiviai įgyja pagrindinių žinių statybų, miesto planavimo ir projektavimo srityse.

Ar reikalingi yra architektūriniai maketai? Kai kas sakys, kad jie yra pasenę, technologijos juda į priekį, kad jas pakeičia geros vizualizacijos… Kompiuteriniuose ir virtualiuose modeliuose daug dalykų nematyti, todėl tradiciniai modeliai neišnyks. Po karantino visi maketai bus pristatyti parodoje gimnazijoje.