Integruota istorijos ir dailės pamoka

G3 ir G4 klasių mokiniai turėjo integruotą istorijos ir dailės pamoką parodoje „RADVILOS. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ Valdovų rūmuose.

Parodos tikslais buvo sukurti net 6 skirtingi edukaciniai užsiėmimai. Mokiniai kartu su gidu Egidijumi dalyvavo interaktyviame žaidime „Radvilos išmaniai. Šio žaidimo metu kviečiama tyrinėti parodą prisijungus prie visame pasaulyje žinomos išmaniosios programėlės „Action Bound““, su kurios pagalba mokiniai iškeliavo į virtualią kelionę. Moksleiviai gavo papildomos informacijos apie eksponatus, įdomius klausimus ir užduotis, kurių metu jiems pavyko suderinti edukacinius užsiėmimus su intelektualiomis technologijomis.Parodoje buvo galima pamatyti apie 400 vertingų istorinės ir kultūrinės vertės eksponatų, kuriais pasidalino apie 40 institucijų iš 7 šalių. Vien portretų yra virš100.

Ši paroda – tai Radvilų grįžimas į Vilnių, nes Radvilos ir Vilnius yra vienybė.Jie buvo viena turtingiausių ir žinomiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės magnatų šeimų. Per 400 metų, nuo XV amžius iki XVIII amžiaus pabaigos, Radvilos užimdavo svarbiausias politines ir karines pozicijas šalyje, jie buvo kancleriai, hetmanai ir vaivados. Jie taip pat buvo bažnyčių įkūrėjai, meno globėjai. Radvilų šeima yra Lenkijos ir Lietuvos tautų ryšių simbolis.