II Tarptautinis bėgimo festivalis skirtas Polonijai „Mūsų yra 60 milijonų“

Grupė mūsų gimnazijos mokinių, kartu su kūno kultūros mokytoju Oleku Lukacijevskiu, dalyvavo 2-ajame Tarptautiniame bėgimo festivalyje skirtame Polonijai „Mūsų yra 60 milijonų“ Ostrudoje. Festivalyje dalyvavo apie 300 dalyvių, iš jų apie 100 lenkų iš Lietuvos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Čekijos.

Konkursą organizavo asociacija „Wspólnota Polska” ir „Dom Polonii“ Ostrudoje. Renginiu siekiama populiarinti sportą, kaip aktyvaus laisvalaikio praleidimo formą, o kartu siekiama stiprinti ryšius su užsienyje gyvenančiais lenkais.

Festivalio Ostrudoje metu buvo surengtos bėgimo varžybos keliose distancijose, įvairaus amžiaus kategorijose, taip pat buvo organizuojami kiti renginiai. Šeštadienį dalyviai varžėsi bėgime aplink Drweckie ežerą. Sekmadienį startavo keliuose bėgimuose aplink Sajmino ežerą. Pirmadienį organizatoriai kviečia visus dalyvius į lengvosios atletikos stadioną Ostrudoje.Turime kuo pasigirti! Darekas Vysocki (7a klasė) jaunių bėgime, 959 metrų nuotolyje, finišavo 3-as, Sebastian Glazko irgi 3-as, o Tomaš Sidorovič užėmė 2-ą vietą. Vyresniųjų bėgime, 959 metrų nuotolyje, Maksimiljan Učkuronis (G1b klasė) atsistojo ant aukščiausios apdovanojimų podiumo pakopos ir užėmė pirmąją vietą. Tuo tarpu 6 km bėgime, aplink Sajmino ežerą, Maksas Učkuronis bendroje įskaitoje užėmė 38 vietą (tarp 250 dalyvių) ir 3 vietą OPEN kategorijoje, tarp Polonijos dalyvių.

Sveikiname mūsų lengvaatlečius ir jų trenerį Olegą Lukatijevskį!