Ekskursija į Varšuvą

Spalio 11 dieną 1-4 klasių mokinių grupė apsilankė Lenkijos sostinėje, Varšuvoje. Po ilgos kelionės iš Vilniaus visų pirma grožėjomės Varšuvos Senamiesčiu, kuris buvo stipriai apgriautas Antrojo Pasaulinio karo metais, vėliau atstatytas. Senamiestis iš pradžių nustebino mus savo erdvėmis – gatvės daug platesnės nei Vilniuje, didelės aikštės. Nusifotografavome prie vieno iš įspūdingiausių Varšuvos paminklų – A. Mickevičiui. Ant aukšto pjedestalo, apsuptas metalinės tvoros ir įvairiausių lipdinių jūros, paminklas atrodo lyg būtų skirtas šlovingam valdovui. Negalėjome nesustoti šalia Undinės – Varšuvos miesto simbolio. Taip pat sustojome prie Varšuvos universiteto, Prezidentūros, prie M. Koperniko, J. Pilsudskio paminklų, grožėjomės Vyslos upe.

Prie Nežinomo kareivio kapo Varšuvoje (Grób Nieznanego Żołnierza w Warszawie) –  esančio J. Pilsudskio aikštėje susitikome su bendraamžiais iš Plonsko (kartu dalyvaujame bendrame tarptautiniame projekte), uždegėme žvakes.

Vainikavo mūsų ekskursiją apsilankymas viename naujausių ir moderniausių Varšuvos muziejų – tai Koperniko mokslo centras.  Jame susipažinome su įvairiais gamtos reiškiniais , atlikome įvairius bandymus ir kt.

Labai pavargę, bet laimingi ir kupini įvairiausių įspūdžių, grįžome namo.