Mielas Naujosios Vilnios jaunime!

Posted by

Mes, vienuoliktokai, nusprendėme parašyti Jums apie kažką labai svarbaus, tačiau žinodami, kad skaityti nuobodų laišką būtų neįdomu, „mes pateiksime jums pasiūlymą, kurio jūs negalėsite atsisakyti“ – apie šį svarbų dalyką papasakosime istoriją.                        

                   „Kadaise seniai seniai, toli toli trys deivės susitiko švęsti naujos karalienės karūnavimo“ – taip prasidėtų ši istorija, jeigu ji nebūtų apie Naująją Vilnią. O iš tikrųjų ši istorija prasidėjo nuo to, kad „Maxima“ paskelbė „Grožio dienas“ ir kasose „pirkėjai jau buvo bepuolę į paniką, bet čia griausmingu balsu įsiterpė kažkoks senis, praskyręs žmones lazda“. Jis buvo Naujosios Vilnios legenda, dažnas „Žuvelės“ svečias ir pastovus „Maximos“ pirkėjas. „Taileris bandė nuslėpti nuostabą, bet akivaizdu, ką pagalvojo“. Taip, senelio vardas buvo Taileris. „Jam atrodė, kad visų žvilgsniai įsmeigti į ją, o jos veidas raudonas kaip žarija“. Jis stebėjo kasininkę, kurią buvo įsimylėjęs nuo pirmadienio. Tai jau šiandien, antradienį, nusprendė ją užkalbinti. Taigi mūsų Romeo pririnko pilną krepšį produktų ir priėjęs prie kasos pasakė: „Man reikia šių daiktų, tačiau neturiu pinigų“, „paprastai žmonės neranda neįkainuojamųjų monetų, besimėtančių ant grindų, žemės ar kur nors giliai stalčiuje“. Kasininkė nekreipė į jį dėmesio. Ji buvo „paukštė – sunki, graži, neregėtai didelė (šaka jai nutūpus gerokai nulinkdavo) – ir, žinoma, nekreipė į Tailerį dėmesio! Supratęs, kad ji greičiausiai neturi laiko, sulaukė darbo dienos pabaigos, o laukdamas laiką praleidęs prie taromato. Kasininkė, išėjusi iš darbo, pasuko autobusų stotelės link, o mūsų pagrindinis herojus nusekė paskui ją. Sustojęs autobusų stotelėje Taileris galvoje jau turėjo planą: įsėsti kartu į autobusą, nupirkti jai bilietėlį ir taip parodyti jai ketinimų rimtumą, tačiau viskas įvyko ne pagal planą. Atvažiavęs autobusas Nr. 18 išvežė ją į tolimąjį Antakalnį – jis nespėjo įsėsti į autobusą, bet neliūdėjo dėl to, nes turėjo galimybę įsimylėti. „Nes tai buvo tiesa – gyvenimą jis atrado ne ryškiausiose, iškiliausiose akimirkose, o kasdienio gyvenimo smulkmenose“.              

                                                              Taigi, mielas jaunime, kiekvienas turi pats pasirinkti, ar jis seks Tailerio pavyzdžiu – liks ištikimas sau bei savo gimtajai žemei. „Mes jau pasirinkome“. O Jūs?

J. I. Kraševskio gimnazijos gimnazistai

P. S. Neblogai pavyko ši pamokanti istorija: „jei nustosime rūkyti ir gerti, arba veikiau gerti ir rūkyti, dar galėsime parašyti knygą“.