sekspyras kitaip (1)

Apie Viljamą Šekspyrą kitaip

Posted by

sekspyras kitaip (1)Rugsėjo 29 ir 30 dienomis Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijos G2-G4  klasių mokiniai  bei  anglų kalbos mokytojai dalyvavo edukacinių renginių programoje mokytojams ir mokiniam ,,Šekspyras gyvas”, kurį parengė  Valstybinis jaunimo teatras,  bendradarbiaudamas su Britų taryba Lietuvoje.  Ši iniciatyva taip pat buvo skirta 400-osioms V. Šekspyro mirties metinėms paminėti ir prisidėjo  prie „Šekspyras gyvas“ (angl.ShakespeareLives) kampanijos tęstinumo, kuris skatino naujai pažvelgti į V.Šekspyrokūrybą.

Spalio 30 d. į gimnaziją buvopakviestastikras dramaturgas  iš LatvijosLaurisGundars, kuris už V.Šekspyro„Hamleto“ pastatymą  buvo įvertintas geriausio sezono debiuto apdovanojimu.  Be to, lektorius pamoką apieŠekspyrąvedė ir diskutavo su mokiniais anglų  kalbą.

Rugsėjo 29 d. gimnazijos  G2 klasių mokiniai žiūrėjoteatralizuotąskaitymą„Sonetųvakaras“, kurį surengė Valstybinio jaunimo teatro aktorė JaninaMatekonytėAntanėlienėdrauge su Vilniaus miesto moksleiviais. Šekspyrosonetai  buvo  skaitomi keturiomis kalbomis: lietuvių, lenkų, rusų ir anglų. Tai kalbos, kuriomis šiandien daugiausia šnekama Vilniuje, nuo seno garsėjusiame savo tautinių mažumų bendruomenėmis. 

Nuotraukų galerija…