kalediniai vaidinimai 2013 (19)

Kalėdiniai vaidinimai mūsų mokykloje

Posted by

kalediniai vaidinimai 2013 (19)Kasmet Kalėdų laikotarpis savo žavesiu užburia žmones visame pasaulyje. Neįsivaizduojame tų dienų be papuoštos eglutės, kalėdinių dainų ir kalėdaičių laužymo. Ši tradicija daugelį metų yra puoselėjama mūsų mokykloje. Kartą per metus šventiškai papuoštoje aktų salėje, žvakių šviesoje, prie papuošto stalo susitinka tėvai, mokytojai ir mokiniai. Scenoje, kur rodomas tradicinis kalėdinis vaidinimas, susipina nuo seno žinomi ir naujoviški motyvai, rodantys nuolatinį laiko trūkumą, materialinės vertybės laimi prieš dvasines. Tokios šventės mums reikalingos tam, kad prisimintume apie svarbiausius gyvenime dalykus. Šiųmetį kalėdinį vaidinimą paruošė mokytojos Rita Gvazdaitytė ir Janina Stupienko.

Negalima įsivaizduoti šitos šventės be kalėdinių giesmių dainavimo – senų, tradicinių ir naujų. Žiūrovai prisijungė prie skelbiančio gerą žinią choro.

Ir, be abejonės, labiausiai žmones vienijanti tradicija – kalėdaičių laužymas ir palinkėjimai vienas kitam. Direktorė Helena Juchniewicz laužydama kalėdatį, palinkėjo visiems sveikatos, laimės ir svajonių išsipildymo. Ji priminė, kad viena mokyklos bendruomenės svajonė jau išsipildė – mokykla gavo gimnazijos statusą. Tokiomis akimirkomis labiausiai jaučiasi, kad visi esame viena didelė šeima, turinti bendruosius tikslus ir bendras svajones, kurias kartu realizuojame.

Wanda Andruszaniec