Gamtos mokslu konferencija (13)

Vilniaus Miesto Gamtos Mokslų Mokytojų Konferencija

Posted by

Gamtos mokslu konferencija (13)2013 m. lapkričio 21 d. mūsų mokykloje vyko gamtos mokslų konferencija „GAMTOS UGDYMAS ŠIUOLAIKINĖJE MOKYKLOJE“, kuri buvo skirta biologijos, chemijos bei fizikos mokytojams. Konferenciją organizavo Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio vidurinės mokyklos direktorė Gelena Juchnevič, biologijos mokytoja Jolanta Šalkovska, fizikos mokytojas Pavel Stankevič, chemijos mokytoja Česlava Kovaliauskienė. Konferencijoje dalyvavo ir panešimus skaitė Vilniaus miesto Simono Daukanto gimnazijos, Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos, Jono Pauliaus II gimnazijos, Verkių mokyklos-daugiafunkcinio centro, Juzefo Ignacijaus Kraševskio vidurinės mokyklos, Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos, Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos mokytojai, dalykų asociacijų atstovai, mokslininkai.

Skaitomų pranešimų turinys buvo labai aktualus gamtos mokslų mokytojams, leido įvairių mokyklų pedagogams pasidalinti savo veiklos patirtimi, išgirsti kolegų nuomonę, pagilinti dalykines kompetencijas.

Konferencijos diena mokykloje taip pat vyko 11-12 klasių mokinių praktiniai užsiėmimai mobiliojoje bioklasėje, kurioje dalyvavo ne tik mūsų mokyklos moksleiviai bet ir svečiai iš miesto mokyklų. Praktinių užsiėmimų metu moksleiviai buvo supažindinami su naujaisiais biomokslų laimėjimais. Mūsų bei konferencijoje dalyvaujančių mokyklų moksleiviai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su biotechnologijos mokslu bei atlikti pažintinius mokslo eksperimentus. Pvz. kaip naudojant PGR metodą termociklerio prietaiso pagalba nustatyti  Laimo ligą, išskirti DNR ir t.t. . Kiekvienam mokiniui buvo įteikti “Mobiliosios bioklasės” pažymėjimai.