Nasutow (4)

Kūrybinės dirbtuvės

Posted by

Nasutow (4)Paskutiniomis rugpjūčio dienomis Vilniaus m. J. I. Kraševskio vidurinės mokyklos moksleiviai atostogavo Lenkijoje. Devynių gabių moksleivių grupė su mokytoja Zyta Kobiak dalyvavo piešimo užsiemimuose Lublino dailės mokykloje. Grupe rūpinosi dailininkė Krystyna Glowniak. Mokiniai piešė Liublino senamiestį, Kazimierz Dolny architektūros paminklus bei Nasutovo gamtą.

Kita Vilniaus m. J. I. Kraševskio vidurinės mokyklos aštuoniolikos moksleivių grupė su vadove Rita Gvazdaitytė ir Tatjana Čepukoit atvyko į Nasutova rugpjūčio 23 d., kur susitiko su dailės grupe. Kiekviena diena buvo kupina ispūdžių ir įdomių, įvairių, naudingų užsiemimų: pirmą vakarą moksleiviai dalyvavo piligriminės dainos festivalyje; mokėsi vitražo ir dekoratyviniomenotechnologijos, grojo bugnais ir egzotiniais instrumentais, susitiko su knygų vaikams autore Ewa Zarębska, mokėsi kepti duoną kaimo sodyboje, šaudyti iš lanko. Taip pat jaunimas gilino žinias iš lenkų kalbos.

Paskutinės atostogų dienos Lenkijoje buvo labai įdomios ir turiningos. Per tas dvi savaites moksleiviai ne tik pailsėjo, bet ir daug išmoko, susipažino su kitų kultūrų bendraamžiais.