Kovo 11-oji

Kovo 11-oji – Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas „Užtraukim naują giesmę, broliai!”

Posted by

Kovo 11-oji

Kovo 9 – ą dieną vyko Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas „Užtraukim naują giesmę, broliai!” Nepriklausomybės atkūrimo šventės metu buvo prisimintas didžiausias Tautinio atgimimo epochos dainius, poetas Maironis, kurio gimimo 150 – ąsias metines minime šiemet.   7b, 9a, 10a, 10b klasės mokiniai deklamavo Maironio eilėraščius, inscenizavo, klausėsi ir dainavo dainas pagal poeto tekstus: “Lietuva brangi”, “Oi neverk, motušėle”, “Užtraukim naują giesmę”.

Buvo pastebėta, kad Maironis poezijoje ne tik išaukštino didvyriškas lietuvių kovas su kryžiuočiais, garbingą tautos praeitį, išsakė viltis dėl nepriklausomybės, bet kartu su liūdesiu ir ironija konstatavo, kad ne visi pasiryžę dirbti vardan savo bendrapiliečių, kad daugelis rūpinasi tik asmeniniais reikalais, trokšta  materialinės naudos ir malonumų.

10a klasės mokinės: Justina Čubat, Ernesta Afanasjeva, Monika Jodko – pasidalino savo mintimis apie tai, ar Maironio poezija galėtų išmokyti žmones mylėti Tėvynę.

Minėjimą baigė kvietimas pasidžiaugti laisve, būti jauniems ir kūnu, ir dvasia, ir sudainuoti Marijono Mikutavičiaus dainą „Pasveikinkim vieni kitus“.

Daugiau akimirkų galerijoje.