Matematika

„Matematika linksmai ir rimtai“

Posted by

 

Matematika

2011-03-03 d. mūsų mokykloje vyko integruotas renginys „Matematika linksmai ir rimtai“. Jame dalyvavo 4 klasių mokiniai iš penkių Vilniaus miesto mokyklų: J. Lelevelio vid., Vl. Sirokomlės vid., S. Konarskio vid. , Žaliakalnio darželio mokyklos ir J. I. Kraševskio vid. m-lų.

Renginio organizatorė – pradinio ugdymo vyr. mokytoja, 4 klasės auklėtoja J. Voloncevič.

Integruotos mokinių komandos, į kurias įėjo po vieną dalyvį iš kiekvienos mokyklos, dalyvavo įvairiuose konkursuose. Tai buvo pat. „Daugybos lentelės ekspresas“, į kurį dalyviai turėjo gauti bilietus. Dalyvaujant visai komandai turėjo „pastatyti pilį“, nematę pavyzdžio, tik pagal „architektų“ pasakojimą. Labai patiko visiems „Sunkiasvorių pernišimo“ konkursas, kuriame tais sunkiais daiktais buvo balionai ir kiti konkursai.

Renginį užbaigė „ Žaibiškas konkursas “, kuriame per 3 minutes reikėjo atsakyti į kuo daugiau klausimų.

Išmokome bendrą žaidimą su dainele „ Magiškas skaičius 7 „.

Visi mokiniai buvo labai patenkinti, kad linksmai galėjo atlikti įvairius rimtus sprendimus. Kiekvienas iš dalyvių pasidalino savo nuomone ir įspūdžiais apie renginį.

Vaikiai labai greitai susipažino ir bendravo. Turėjo galimybę pasikalbėti ir pabendrauti tarpusavyje prie arbatos.

Mokytojos gavo padėkas už mokinių paruošimą ir galimybę atvykti į šį renginį bei maloniai dėkojo už pakvietimą. Pasidalino savo mintimis ir įspūdžiais apie renginyje panaudotus metodus, mokinių bendravimą, konkursų įvairovę.

Manome, kad šis renginys padeda mokiniams surasti naujų draugų, moko bendrauti ir bendradarbiauti, ugdo pasitikėjimą savo jėgomis, gerbti kitų nuomonę, mokytis išklausyti kitus.

Daugiau akimirkų galerijoje…