img_7628

Globėjo diena 2010

Posted by

2010-ųjų metų kovo 20-ąją Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio vidurinėje mokykloje buvo paminėta mokyklos globėjo – Juzefo Ignacijaus Kraševskio – diena. img_7628

Ta proga mokykloje vyko daug įvairių renginių.   Mokiniai žiūrėjo filmą apie J. I. Kraševskį; vyko pažintinės   pamokos „Akademija apie Juzefą Ignacijų Kraševskį“;   koncertas, skirtas mokyklos globėjui. Aktų salėje mokiniai   stebėjo vaidinimus „Paparčio žiedas“, „Diedas ir boba“,  kuriuos     pagal J. I. Kraševskio kūrinius režisavo lenkų kalbos   mokytojai. Mokiniai klausėsi dainų ir eilių, skirtų mokyklos   globėjui; patys kūrė jam eiles; jie stebėjosi, kad Juzefas   Ignacijus Kraševskis – tokia unikali talentinga asmenybė:   rašytojas, dailininkas ir kompozitorius.

Į mokyklą atvyko svečių iš „Žaliakalnio“   mokyklos-darželio – tai ketvirtokai su savo tėveliais ir   mokytojomis. Svečiams buvo aprodyta mokykla, papasakota    apie mokyklos globėją, jie taip pat dalyvavo įvairiuose mokyklos globėjo dienos renginiuose. Į namus mokiniai ir mokyklos svečiai grįžo su puikia nuotaika, kupini gerų įspūdžių ir patyrimų. Daugelis sakė, jog didžiuojasi besimokantys mokykloje, kurios globėjas toks talentingas, darbštus ir žymus žmogus.

Daugiau akimirkų galerijoje