„Naktis mokykloje“ – projekto “Tyrinėjimo menas – kūrėjai mokykloje” dalis

Jau antrus metus iš eilės mūsų gimnazija dalyvauja EDU Vilnius ir asociacijos “Kūrybinės jungtys” inicijuojame projekte “Tyrinėjimo menas – kūrėjai mokykloje”.

Šį kartą 8a klasė buvo pakviesta prisijungti prie Mokinių klubo, su kuriuo nuo 2023 m. lapkričio mėnesio, vadovaujant asociacijos “Kūrybinės jungtys” atstovei ir kūrėjai Inetai Dirmienei, dirbo mokytojos Rita Gvazdaitytė (tikyba), Dangira Naruševičienė (fizinis ugdymas) ir Evelina Gricevič (biologija). Mokinių klubo veiklą prižiūrėjo administracijos atstovė Veslava Doveiko.

Per sesijų veiklas mokiniai turėjo integruotas biologijos, fizinio ugdymo ir tikybos pamokas, išmoko daug naujų integracinių žaidimų, sprendė kritinio mąstymo, bendravimo ir kūrybinių sprendimų reikalaujančias užduotis.

Kaip galutinį projekto produktą mokiniai nusprendė padaryti naktį mokykloje (jau seniai apie tai svajojo), kartu linksmintis, šokti, žaisti tinklinį.

Mūsų gimnazija anksčiau nebuvo praktikavusi tokio pobūdžio renginių, todėl 8a klasės mokiniams teko nemenkas iššūkis: įrodyti, kad jie yra atsakingi, geba organizuoti įvairias pramogas kviestiniams svečiams ir yra patikimi. Mokiniai parengė renginio elgesio taisykles, pristatė programą ir gavo administracijos pritarimą.

Tokiam renginiui reikia organizacinių ir bendravimo įgūdžių, taip reikia įdėti labai daug darbo. Taigi mokinių klubo nariai ėmėsi organizuoti “Naktį mokykloje”: lankėsi pramogų centre “Tamsu baisu”, kur visiškoje tamsoje tyrinėjo aplinką, iš “konkurentų” vadovų įsigijo lobių ir taip ieškojo idėjų savo renginiui. Savo ruožtu idėjas jie plėtojo Vilniaus miesto centrinėje bibliotekoje ir malonioje bei jaukioje Naujosios Vilnios kultūros namų bibliotekoje.

Nepamirštamą įspūdį paliko užsiėmimas, į kurį mielai sutiko atvykti ir pasidalyti savo patirtimi apie renginių vedimą, bendravimą su auditorija ir grojaraščio sudarymą mūsų gimnazijos abiturientas, renginių vedėjas Piotr Andžejevski (Piotr Brawo).

Galiausiai, balandžio 5-6 d. įvyko ilgai laukta “Naktis mokykloje”. Renginio svečiais buvo 8b klasės mokiniai, gimnazijos direktorė Gelena Juchnevič ir direktorės pavaduotoja ugdymui Veslava Doveiko.

“Nakties mokykloje” programą sudarė: intelektualus žaidimas, mafijos žaidimas, tinklinio varžybos naktinėje sporto salėje su šviečiančiu kamuoliu, stalo teniso turnyras; buvo galima kartu žiūrėti filmus, žaisti stalo žaidimus, kartu pavalgyti ir šokti diskotekoje iki ryto.

Renginys buvo sėkmingas visu 100 balų! Svarbu tai, kad vakarėlio svečiai – 8b klasės mokiniai taip pat dalyvavo tvarkant patalpas po įspūdingo vakarėlio.

Taigi, projekto tikslas buvo pasiektas: mokiniai patyrė naujų įspūdžių, atskleidė savo organizacinius ir bendravimo gabumus, pademonstravo kūrybiškumą ir integravosi su 8b klasės mokiniais.

Mokinių klubo nariai dėkingi gimnazijos administracijai už pasitikėjimą organizuojant renginį ir už suteiktą galimybę smagiai ir turiningai praleisti vakarą mokykloje.

P.S. Žemiau pateiktose nuotraukose – mokinių klubo veikla nuo projekto pradžios iki baigiamojo “Nakties mokykloje” renginio.